Отборът на Лудогорец изпусна да победи участника в Шампионската лига Васлуй, като завърши 1:1 и игра 30 мимути с десет човека. Това бе последната контрола на румънците преди участието им в Шампионската лига, а за Лудогорец бе втора от лагера в Австрия. В тима на румънците цял мач игра бившият бранител на Левски Живко Миланов.

Мачът бе изключително нервен и почти повтори ситуацията от мача на Васлуй с ЦСКА през февруари. Реферът изгони трима човека, а Лудогорец завърши с човек по-малко заради липсата на смени и червения картон на Тодор Колев. Въпреки това обаче новакът в А група изпусна победата в края на мача.

В 33-ата минута Йордан Минев бе отстранен от игра с директен червен картон след грубо нарушение срещу противников състезател. След разбирателство между двата щаба, на негово място, като смяна се появи Антонов.

Първото попадение в мача падна в 39-ата минута, когато Димо Бакалов прехвърли вратаря на Васлуй от близо 30 метра.

През втората част главният рефер на мача показа нови два червени картона, като от терена отстранени бяха Тодор Колев и Бело от тима на Васлуй. Заради липсата на смени в тима на Лудогорец обаче, разградчани доиграха мача с човек по-малко.

Изравнителното попадение за Васлуй дойде в 80-ата минута, когато Змею вкара отблизо след рикошет в крак на бранител на Лудогорец. Минута по-рано Миро Антонов пропусна да се разпише, след като не успя да стигне пас на Димо Бакалов.

По-рано днес останалите играчи на Лудогорец играха проверка с друг румънски тим - Спортул, която спечелиха с 4:3.