Лудогорец успя сам да си подреже крилете, и загуби с 1:2 при гостуването си на Слован в Братислава във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Българският шампион води в резултата с 1:0 чак до 87-та минута, при това с човек повече на терена, но за пет минути допусна два гола и не успя да вземе аванс преди реванша.

Лудогорец приема Слован на 24 юли във втория мач от битката, на своя стадион в Разград.

Лудогорец си отряза крилете за пет минути

източник: sport.sk и sportky.topky.sk

Двата отбора направиха принудителни смени още в първите 10 минути, като за шампионите на България напусна Мишел Платини, заменен от Безяк, а Слован се лиши от капитана си Жофчак, но на негово място се появи силният Хлоховски.

Българският тима бе напълно равностоен през първото полувреме, през второто отстъпи инициативата на съперника, но точно тогава успя да стигне малко случайно до попадение.

Веднага след това импулсът за разградчани стана още по-силен, когато Влади Стоянов отрази дузпа. Нещата станаха съвсем позитивни за Лудогорец, в 81-та минута, когато Ерик Грендел бе изгонен за втори жълт картон.

Лудогорец си отряза крилете за пет минути

източник: sport.sk и sportky.topky.sk

В периода между попадението на българския състав, и това на Слован, Роман Безяк имаше няколко отлични възможности, изведен от дейните халфове в зелено, но така и не успяваше да се справи с бранителите, за да нанесе последен удар.

Милинкович и Хлоховски иначе бяха играчите, които застрашаваха най-много вратата на Лудогорец през първото полувреме, а в началото на второто Николас Горосито се размина на сантиметри от това, да засече неспасяемо топката от няколко метра, в най-чистото положение за домакините.

Лудогорец си отряза крилете за пет минути

източник: sport.sk и sportky.topky.sk

Българският първенец откри в 65-та минута. Златински стреля много силно от пряк свободен удар, вратарят Путночки не успя да укроти топката, и тя тупна пред него, а Теро Мантула съобразително притича, за да добави топката в мрежата за 0:1.

Веднага след подновяването на играта, арбитърът Антъни Тейлър свири дузпа за Слован, и вдигна жълт картон на Козмин Моци, въпреки че никакви повторения не показаха за какво е отсъден наказателният удар. Павел Форщ обаче видя само как Владо Стоянов спасява шута му от бялата точка, за да запази вратата си суха.

В 81-та минута дойде и червеният картон за Грендел, и нещата изглеждаха добре за Лудогорец. По сценарий, вече познат на разградчани обаче, всичко се провали в заключителните мигове от двубоя.

След като се появи на терена 12 минути по-рано, Юрай Халенар изравни в 87-та минута, с далечен удар, от 20 метра, а Стоянов не успя да избие шута.

След това Димо Бакалов излезе очи в очи срещу Путночки, вратарят тръгна срещу него, но нападателят си поведе с ръка топката, и претенциите му за дузпа не бяха удовлетворени.

Вместо да си тръгне поне с равенство от Братислава обаче, Лудогорец сътвори страхотна глупост, като допусна гол в добавеното време. Във втората минута от него, Халенар реализира отново, този път от дузпа, отсъдена за фаул на Владо Стоянов срещу Лестър Пелтиер на границата на пеналта.

Така Слован взе своето срещу Лудогорец, след като владееше повече топката, но нямаше особено много голови положения. Разградчани ще имат да наваксват гол пасив, но пък се прибират у дома с попадение на чужд терен.

Лудогорец си отряза крилете за пет минути

източник: sport.sk и sportky.topky.sk