Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков продължава да лекува контузия, която не му позволява да играе мачове за шампионите. Дяков се съгласи да говори пред Гонг преди полуфинала срещу Локомотив Пловдив. Той коментира травмата, ситуацията в клуба, шансовете за титлата и за купата.
„Чувствам се по-добре. В четвъртък минавам ядрено-магнитен резонанс. След него ще стане ясно дали мога да изиграя някой мач. Не ми е приятно да не играя. Много тежко да се гледа отстрани. Сега осъзнавам колко е тежко на хора, които гледат мачовете отстрани – треньори, директори и фенове. Силно е надявам са се възстановя“, каза Дяков.

„Честно казано криза няма. Всеки ден съм с тези момчета. Всеки отбор има моменти, в които играе на високо ниво и моменти, когато има отстъпление. Нормално е и при нас това да се случи. Няма как цяла година да сме на високо ниво. Няма никакъв проблем и съм сигурен, че ще го покажем в предстоящите мачове. Всичко е в нашите ръце и крака. Опитаха се да вкарат напрежение в отбора, което не беше нужно. Водим с доста точки. Ние знаем, че мачовете са трудни. Едва ли ще спечелим всички мачове до края, но сме най-класния отбор и мисля, че ще спечелим титлата“, каза Дяков
Футболистът коментира и мнението, че неговото отсъствие е довело до слабата игра на отбора. „Трябва да сме реалисти. Отсъствието на един футболист няма как да повлияе на отбор от класата на Лудогорец. Това е доста силен отбор, който не зависи от един футболист. Не е приятно когато някой няма възможност да играе. Дали съм аз вътре или не, всеки отбор ще има спадове и пикови моменти. Не причината, че мен ме няма. Доста мачове се насъбраха. Уморота също си казва влияние. Играхме доста мачове, в които бяхме на високо ниво. Смятам, че няма криза. Това, че головете са от статично положение, може би нещата не се получават както трябва в момента, но ще се отпушим и ще заиграем играта, която ни приляга“, допълни капитанът на шампионите.

„В предишните два сезона също имаше отстъпление и загуба на точки. Разликата е, че предишните години нямахме добрата преднина, каквато има в момента. Сега трябва да влизаме по-спокойно в мачовете, въпреки че конкуренцията е на високо ниво. За мен обаче сме най-класния отбор и трябва да вземем титлата. Литекс и ЦСКА са ни конкуренти. ЦСКА с грешката в Пловдив леко понамали шансовете си. Това обаче е ЦСКА, клуб с велика публика и история и никога не трябва да си отпуснат. Докато математически не отпаднат от борбата не трябва да ги отписваме. Според мен истинската битка ще е с Литекс“, допълни Дяков.

„Локомотив Пловдив е много стойностен отбор. Аз лично също ги подценявах в началото, но те ме опровергаха. Впечатлиха ме срещу ЦСКА онзи ден. Познавам футболистите, които играят там – Камбуров, Здравко Лазаров, това са силни футболисти. Те са показали, че са лидери в отбора. Полуфиналът ще е труден и се надявам да вземем преднина в сряда, за да ни е по-леко на Лаута. Българският футбол има нужда от такива мачове, каквито се играят в плейофите. Колкото до Черно море и Локомотив Пловдив, отбори, които не се борят за нищо. Свалям им шапка. Да загубят никой няма да им каже нищо, но играят мъжки и вземат точки“, заяви Дяков.