Шампионът Лудогорец постигна комфортна победа над Локомотив Пловдив в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България. „Зелените“ се наложиха с 2:0 на своя „Лудогорец арена“ и взеха солидна преднина преди реванша в Пловдив.

Головете за успеха на домакините реализираха Йерун Луму и Христо Златински от дузпа. Лудогорец игра близо 20 минути с човек по-малко на терена, след като Александър Александров получи червен картон.

В другия полуфинал днес, Ботев Пловдив се наложи с 3:1 над Локомотив София в Коматево.

През първото полувреме двата тима не успяха да се затруднят сериозно, с изключение на няколко далечни удара към двете врати, които не попаднаха в целта. Футболистите на Локомотив успяха да устоят на домакинския натиск в първите минути, постепенно изравниха играта и на свой ред стигнаха до няколко поредни корнера пред Чворович, при които отбраната на шампионите се справи.

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев трябваше да извърши принудителна смяна в своя състав още в 32-ата минута, когато травма получи Георги Терзиев. На негово място се появи Александър Александров.

Всичко по-интересно през първата част дойде в самия край на полувремето. Домакините успяха да поведат в резултата минута преди почивката. След атака по дясното крило, Йерун Луму получи топката, напредна добре и с прекрасен фалцов удар с левия крак, прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Акалски. Вратарят на гостите нямаше никакъв шанс да реагира.

Втората част започна силно за Лудогорец. Домакините успяха да създадат много добри положения веднага след подновяването на играта, но Марселиньо пропусна от чиста ситуация, стреляйки над вратата. Отличен шанс имаше и появилия се на почивката Роман Безяк, но останал сам срещу Акалски не успя да го преодолее.

Натискът на домакините през втората част даде резултат в 64-ата минута, когато шампионите стигнаха до дузпа. Роман Безяк нахлу в наказателното поле, където Ангел Йошев подложи крак и събори нападателя на домакините. Христо Ристосков не се поколеба да посочи бялата точка, а капитанът Христо Златински не срещна трудности да вкара за 2:0.

Малко след второто си попадение в мача обаче, домакините останаха с човек по-малко на терена. Влезлият принудително Александър Александров успя да си изкара два жълти картона само в рамките на една минута. Първо бранителят игра грубо в близост до собствената си врата, а само 60 секунди по-късно умишлено удари топката с ръка.

Въпреки численото си предимство на терена, тимът на Александър Станков не успя да намери верния път към почетен гол в срещата.

Така Лудогорец взе добра преднина преди реванша в Пловдив през следващата седмица. Финалът в надпреварата ще се играе на 15 май.