Нападателят на Лудогорец Роман Безяк ще продължи кариерата си в хърватския гранд Риека. Договорът на словенеца с българския шампион изтича в края на сезона, след което той става свободен агент и като такъв ще премине в Риека. По този начин тимът от Разград ще се раздели с една от своите звезди без да вземат и стотинка за правата му.

Хърватският тим обяви привличането на Безяк чрез съобщение на своя официален сайт, с което съобщава, че нападателят вече е подписал тригодишен договор и ще се присъедини към отбора за началото на подготовката през следващия сезон.

Спортният директор на Риека Сречко Юричич призна, че Безяк е следен от дълго време и изрази задоволство от привличането на играч с опит в Шампионската лига и Лига Европа, който има и мачове за словенския национален отбор.

Самият Безяк също демонстрира радост от сделката. "Много съм щастлив, че дойдох в Риека и очаквам с нетърпение новото предизвикателство. Имах и други оферти от силни клубове, но аз мисля, че за моето бъдеще и това на моето семейство ще бъде най-добрият вариант е да премина в Риека и да се присъединя към този прекрасен проект."

Любопитен факт е, че в Риека се запознаха с играта на Безяк отблизо по време на предсезонната подготовка, когато в контролна среща Лудогорец победи хърватите с 2:1, а Безяк реализира победния гол.

В Риека словенецът ще бъде съотборник и конкурент в атаката на българския национал Венци Христов.