Лудогорец е довел до успешен край преговорите за нов договор с опитния защитник Йордан Минев. Националът ще остане на „Лудогорец Арена“ и следващия сезон, след като договорът му изтичаше през лятото. Минев и ръководството на „орлите“ са се разбрали за продължаване на контракта. Минев е един от основните футболисти в Лудогорец, като се пребори с конкуренцията на голям брой чужди играчи, които бяха привличани на неговия пост. Минев може да играе еднакво добре както като десен, така и като ляв бранител.

Близнакът попада и в плановете на Ивайло Петев в националния отбор.

Според източници на Дарик радио са започнали преговорите за нови договори с още двама футболисти, чиито контракти изтичат. Това са Михаил Александров и Витиня. През този сезон Александров не попада често в плановете на треньорите, но въпреки това Георги Дерменджиев има желание да разчита на него. Юношата на ЦСКА изигра изключително силни мачове по време на европейското участие на Лудогорец през изминалите два сезона. Витиня пък рядко намираше място в състава, но този сезон направи няколко силни мача.

Португалецът бе изваден от нафталина от Едуард Ераносян, който му намери нов пост като вътрешен полузащитник. След треньорската смяна на Едо с Георги Дерменджиев Витиня отново намери място в състава на основната си позиция като краен бранител. Очаква се преговорите скоро да стане ясен и резултата от преговорите с играчите, чиито договори изтичат през лятото.