Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев изрази притеснението си от терена на стадион „Славия“ преди гостуването на шампионите в София на тима на Славия в събота, 14-и март от 14.30 часа и заяви, че гледа единствено своя тим, без да се интересува от битката за влизане в шестицата.

Двубоят от 21-я кръг на А група можете да следите в на живо в Gong.bg, да гледате в Gong Play и по телевизия Diema, както и да слушате по Дарик радио.

„Разбира се, че очаквам победа. Лудогорец винаги играе за победа. Теренът ме притеснява, но нямаме оправдание. До мача пак ще изясняваме ситуацията около Марселиньо. Той е на индивидуален режим. Ние срещу Славия имаме определен респект и ще излезем абсолютно мотивиран. Тези точки са ни важни. Славия наистина е труден отбор и играе много добре срещу всички отбори от първата шестица. Мачовете са различни и на един мач може да се вкара един гол, а на друг – три или повече голове. На този етап са ни необходими точките и когато отборът се успокои ще бъде по-различен“, коментира Георги Дерменджиев и продължи:

„Казах вече, че теренът ме притеснява, но знам, че в Славия са много добри професионалисти. Г-н Стефанов е много добър ръководител и смятам, че теренът ще бъде изчистен така както трябва.“

Попитан дали очаква феърплей в първенството, Дерменджиев отговори: „Пак ще ви повторя, че аз гледам само Лудогорец и ме интересува той как ще играе и какви ще са резултатите. Който спечели, нека той бъде в шестицата.“

Според Дерменджиев думите му след двубоя с Левски са били префасонирани: „Искам да ви кажа, че това, което казах малко се префасонира, но като тема е приключено.“

„Все още не правим планове за паузата. Искам да направя, но не ги правя, защото имаме още два мача, които имаме да изиграем и ще видим колко човека имаме като национални състезатели и тогава ще се направи пълната програма“, заяви Дерменджиев.

Попитан за изтичащите договори на Абало, Барт и Ешпиньо Георги Дерменджиев коментира: „Това са добри футболисти. Те продължават да бъдат с договори. Има разговори на тази тема и до края на първенството всичко ще бъде ясно и с тях.“

„Не одобрявам формата с първа и втора шестица. Моето мнение е за 10 отбора и да се играе по два пъти. Чворович в мовента е в Белград при рехабилитатор и предполагам, че след паузата ще се включи на 100% в отбора. Възстановяването му върви добре“, каза още треньорът на Лудогорец.

Относно 2 милиона лева, които държавата отпусна на община Разград за довършване на трибуна „Моци“, Дерменджиев заяви, че и ръководството и футболистите са въодушевени от това, че се строи една удобна за публиката трибуна. „Щом има строителство, щом се прави, това ще стане един много добър стадион. И футболистите, и ръководството го разбират това нещо. Ние сме въодушевени от това. Няма нищо по-хубаво от това да има една удобна и хубава трибуна за феновете в Разград. Феновете заслужават това нещо и ще се ползват от комфорта на една добра трибуна“, завърши Георги Дерменджиев.