“Тренираме нормално. Нямаме проблеми. Славия е един отбор, който направи селекция, има нов треньор, който има много добра визитка и иска да изгради от Славия силен и конкурентоспособен тим. Нас ни нача мач, който трябва да изиграем на високо ниво, за да го спечелим“, заяви старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев преди двубоя със Славия от 25-я кръг на А група в събота от 16.30 часа. Двубоя можете да следите в Gong.bg, както и да гледате в Gong Play и по Diema Sport, също така можете да го слушате по Дарик радио.

- Лудогорец е в серия от добри игри и победи. Това плюс ли е за вас?

- Разбира се. Ние имаме програма максимум, изпълнена до момента. Искаме да печелим всички мачове, които играем. Такава е нагласата ни.

- Комфортната преднина пред Левски, която имате, може ли да изиграе лоша шега с мотивацията на момчетата? 

- Това е така. Винаги, когато има една преднина, има момент на недобра концентрация, но ние работим с футболистите и аз вече трябва да го повтарям много пъти, че ние броим точките по друг начин.

- Треньорът на Славия Тарханов каза, че в България се играе бавен футбол. Споделяте ли такова мнение? Очаквате ли Славия да ви изненада с бърз футбол?

- Това е правилно, което той е казал и е точно така. В България се играе бавно, малко е мудно. Игровото време е по-малко, има много разправии. Не вярвам Славия да ни изненада с някакъв бърз футбол. Той просто констатира една истина.

- Марселиньо бе извикан в националния отбор. Това признане ли е за него?

- Марселиньо е един изключително добър футболист, който много помага на Лудогорец за неговата класа. Аз изключително много се радвам, че той ще има възможност да играе за България. С неговото присъствие, освен да помогне, защото той е и ного голям професионалист, може да даде пример с поведението си извън терена и когато играе. Ще видите, че ще има много сериозна разлика в играта на националния отбор с неговото присъствие.

- Имате ли контузени футболисти в навечерието на мача със Славия?

- Не, нямаме такива.

- Победихте категорично Пирин в последния кръг, но треньорът на отбора Наджи Шенсой отправи критики към съдийството. Омаловажава ли се работата ви?

- Изобщо не обръщам внимание на това. Те са плод на емоции. Негово мнение си е. Аз лично харесвам Пирин като отбор. Харесвам Благоевград като място, което винаги е давало много добри футболисти на България в минало време и в момента също. Това си е мнение на треньора. След мача с Пирин казах, че Шенсой може да мотивира добре футболистите си, да ги настройва за определен мач. Но ние като професионалисти добре трябва да си мерим думите и това, което искаме да кажем.

- Лудогорец не разчита на странични фактори за победата на терена, нали така?

- Колкото и да е провокативно, мисля, че това Лудогорец го показва с играта си, а който иска по някакъв начин да го омаловажи, си остава за него.

- Зимата търсихте класен централен защитник. Иван Иванов беше ли опция за тази позиция?

- Не. Иван е добър футболист. Той има и за националния отбор. Получи обаче доста контузии. Състоянието му сега не е това, което беше. Пожелавам му да навлезе по-бързо в добра форма, за да играе отново за националния отбор.

- Не коментирате често предложението за създаване на Висша лига?

- Това са административни неща, нека си ги решават така, както намерят за добре, но трябва да се мисли за бъдещето на българския футбол.

- Какъв е оптималният брой на отборите в А група?

- Пак ще го повторя, за мен най-добрият вариант е този, който беше досега - А група с 10 отбора. Необходимо е няколко от тях да подобрят състоянието на базата си. Да имат добри терени. Да имат осветление. Не са свикнали отборите още да играят четири завъртания, което е добре. Мотивацията за всеки мач трябва да бъде много голяма. Мисля, че това е форматът за българския футбол за момента. Не трява да има такава голяма разлика в отборите, както беше досега. Конкуренцията тук е много голя. Отбоите се опитват и имат възможностите да направят селекция Виждате в Пловдив нещата и в двата отбора се подобряват. Берое, Черно море, Славия, всички отбори са конкурентоспособни. Така може да се вдигне нивото на бългаския футбол. Няма полза да има слаби отбори, които да влязат една година, а на следващата да изпаднат с огромна разлика, но това са административни неща. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS