Наставникът на футболния шампион Лудогорец Георги Дерменджиев сподели мнението си преди дербито с Левски в 21-я кръг на А група. Двубоят е на 8-и март, неделя от 15.30 часа и можете да го следите в Gong.bg, да го гледате на живо в Gong Play, по телевизия Diema Sport, както и да го слушате на честотите на Дарик радио.

- Г-н Дерменджиев, вашият колега в Левски Стойчо Стоев каза, че отборът му ще атакува в Разград. Публиката се надява да стане един добър мач. Ще се оправдаят ли тези очаквания?

- Всеки отбор си избира тактиката и начина, по който ще играе. Аз също искам да се получи един добър мач.

- Каква е вашата амбиция в сблъсъка със Стойчо Стоев?

- Аз съм треньор на Лудогорец. Интересува ме само моя отбор.

- Имахте доста кадрови проблеми. С травми са Марселиньо, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Минев, Дани Абало. Какво е състоянието им сега и ще може ли да разчитате на някого от тях?

- Да, така е. Имаме доста момчета, които не се чувстват добре. В последния момент ще решаваме кой от тях да играе.

- Георги Аргилашки ли ще е втори вратар в мача с Левски при положение, че Иван Чворович е контузен?

- Да, Аргилашки. Той е много години тук. Георги е старателен, има талант. Няма да има никакъв проблем, ако се наложи да пази в някой от мачовете.

- Мачът с Левски ли е първия тест дали Лудогорец е излязал от мини кризата?

- Ние сме абсолютно спокойни. Напрежението е в Левски. Защото от този мачи зависи дали съперникът ще играе в първата шестица.

- Т.е. всички приказки по медиите през седмицата не са се отразили на футболистите и треньорския щаб?

- Преди всеки такъв мач се гледа да се наруши психологическото състояние на някой от отборите. Но на нас такива работи не ни влиаят.

- Как ще коментирате намерението на колегите ви от Левски да искат служебна победа, ако Козмин Моци играе в мача?

- Явно не им се иска да играе Козмин в неделя. Това си е тяхна работа.

- Шампионатът навлиза в решаващ етап, всеки мач е важен. Имате ли притеснения от нещо към днешна дата?

- Нямам никакви притеснения. При нас винаги е било така, че във всяка една среща играем на 100 процента. Знаем как излизат съперниците срещу нас – играят на предела на техните си възможности. Наистина, вече нямаме право на грешки. Вярвам в момчетата.

- Фактът, че Стойчо Стоев познава добре вашите футболисти и стила на отбора крие ли рискове Левски да ви изненада с нещо?

- В България се познаваме прекалено добре. Едва ли може да има някаква изненада.

- Атмосферата по трибуните ще окаже ли необходимата подкрепа на Лудогорец в този мач?

- Вярвам във феновете на Лудогорец. Винаги съм казвал, че това е една интелигентна публика, която знае как да подкрепя отбора. При нас идват жени, деца, радват се на футболистите. Тяхната критика е умерена. Те разбират отбора и знаят как да му помогнат.

- Може ли лошото време да постави акцент върху битката на терена, а не върху спортно-техническите достойнства на двата отбора?

- Времето винаги може да повлияе на един мач. Възможно е. Не го изключвам като възможност.