Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира пред Гонг ситуацията в отбора седмица преди двубоя срещу Базел и два дни преди мача с Хасково в А група.

„При нас ситуацията няма как да е спокойна, защото ние губим точки в А група. В паузата се готвихме сериозно с групата, която остана в България. Днес чакаме националите за първа тренировка. Първо играем с Хасково, а после мислим за Базел. Пак става така, че говорим за Базел, мислим за точки от Базел и Хасково го преминаваме толкова бързо. В петък първо трябва да спечелим мача в А група, защото загубихме много точки за първенството“, каза Дерменджиев.

Той коментира и прехода между Шампионска лига и А група. „Трябва да започна с нещо много важно. Тук е момента да кажа, че един мач с Черноморец Одеса и Ливърпул няма нищо общо с мач с Реал Мадрид. Това е несравнимо като отбори и мотивация. Става банално, но е така. Този преход, това емоционално изчерпане като подготовка и изживяване на мача. Нямаме рутина в това и се отразява. Футболистите са достатъчно интелигентни и го разбират. Сигурен съм, че това няма да бъде повече по този начин. Загубихме точки от Локомотив София, Берое, Левски, Славия – много са. Говоря с футболистите и го разбират. При нас натовареността е много голямо. За една група има пауза и се работи спокойно. Други 9 човека са национали, мачове, пътувания, психологическа натовареност в националните отбори. Всичко това трябва да се изчиства“, допълни Дерменджиев.

Треньорът на Лудогорец изрази опасения, че двете загуби на националния отбор ще се отразят на футболистите, които са били ангажирани с отбора. „Естествено, че загубите на националния отбор ще се отразят на футболистите. Това са играчи, които го изживяват. Това е национален отбор. Няма как да не го осмислят и като игра, и като представяне. Това влияе върху психиката. Българско първенство, Купа България, Шампионска лига, Национален отбор. Това са много мачове“, допълни още специалистът.

Колкото до очакванията за мача с Базел той заяви: „Всичко при нас е на двата полюса. Базел е изключително добър отбор и това ще е най-трудния мач. Играхме добре с Ливърпул и Реал и трябваше да вземем точки. Сега обаче ще се окаже психологически натиск, че видите ли ние сме фаворити и задължително трябва да победим, това ще се отрази. Разчитам на футболистите, че ще го преодолеят. Срещу Базел ще излезем и ще играем така, както можем. Разчитам да вземем точки. Искам да се запази равновесие и спокойствие в отбора, а не нещо на всяка цена.“