Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев вярва, че тазгодишният шампионат е много по-силен от миналия. Дерменджиев говори преди двубоя срещу Литекс в събота на Градския стадион в Ловеч.

Двубоят Литекс - Лудогорец можете да наблюдавате в събота, 28-и февруари от 17 часа по Diema Sport  и в Gong Play.

„Мисля, че към момента нещата са в норми. Аз мога да кажа спокойно, че отборът е готов за началото на първенството. Литекс е един много добър отбор, който играе равномерно добре и в двете фази и отдава много голямо значение на защитата“, коментира Дерменджиев.

„Познавам и Краси Балъков. Знаете, че дълго време съм бил в Ловеч и познавам добре отбора. Един добър отбор, който разчита на собствени кадри и предполагам, че мачът ще бъде тактически.“

„В мача за Купата срещу Берое футболистите ми дадоха от себе си точно това, което бе необходимо. Това са турнирни мачове срещу един добър отбор. Искам да кажа, че през тази година има много по-добри отбори отколкото през миналия сезон. Нека да направим и тази разлика. Следващите три мача са много важни и ние нямаме право на грешка“, продължи наставникът на шампионите.

"Може да се каже дори, че това са най-важните мачове. Ние нямаме право на грешка срещу Литекс, Левски и Славия. Момчетата са наясно с разликата между „А“ група и Шампионска лига. Ние нямаме друга алтернатива освен да играем на 100 процента във всички срещи от първенството и турнира за Купата на България. Светослав Дяков и Роман Безяк тренират с отбора. В последния момент ще бъде решена групата и титулярния състав за гостуването ни в Ловеч. Имаме достатъчно футболисти. Лично аз разчитам на всички. Момчетата знаят, че предстоят много мачове до края на сезона и всеки ще има възможност за изява. Аз очаквам от тях да са добре подготвени и в момента, в който получат шанса си, да бъдат полезни на отбора. Защо трябва да привличаме нови футболисти на всяка цена? В Лудогорец има достатъчно играчи, които ще се справят със задачите в първенството към днешна дата, а и след това в европейските клубни турнири. Вярно, че на някои позиции е хубаво да имаме повече хора, но с по-висока класа. Времето е пред нас, ще имаме възможност да изчистим и тези въпроси. В Лудогорец целта винаги е била спечелване на всички трофеи. Това се знае и без да се афишира", завърши старши треньорът на Лудогорец.