Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев очаква по-различен отбор на ЦСКА в битката между двата тима за титлата. От началото на пролетта "червените" записаха три победи и сдадоха върха, но в Разград смятат, че вече столичани ще са променени. 

"И по-рано казах, че това не беше истинското лице на ЦСКА в предните мачове. Мисля, че занапред отборът ще е доста по-различен", сподели Георги Дерменджиев на пресконференция. 

Той говори и за мача на тима си с Ботев от първия кръг на плейофите. Специалистът сподели, че шампионите ще подходят с уважение към съперника, който напоследък показва много добри игри.

"Навлизаме в решителната фаза на първенството. Всички мачове трябва да ги изиграем на 100%. Вече противниците са по-различни като качество и трябва да сме максимално мотивирани и да сме крайно концентрирани за всеки мач." 

"Всеки двубой е сам за себе си. Ботев ще играе значително освободен. С Локомотив и ЦСКА изиграха много силни мачове и затова ние подхождаме с респект към тях. Мисля, че всеки един отбор от шестицата може да вземе победа", сподели Дерменджиев. 

Той пак се върна и на мача за Купата с Литекс през седмицата. В него разградчани постигнаха най-убедителната си победа тази пролет и смачкаха ловчанлии с 5:0. 

"Надявам се мачът с Литекс да ни повлияе положително, но не съм спокоен, мачовете са различни. Ние имахме и преди това ситуации, които създавахме, но сега срещу Литекс поне ги реализирахме. Важното е да успяваме да създаваме положения." 

"Винаги съм вярвал на футболистите и съм разчитал на тях. Знаел съм, че те ще достигнат необходимото за тях да побеждават. Сега настроението е много по-добро, след като сме на върха, но отговорността е още по-голяма, защото трябва да се задържи тази позиция", сподели Дерменджиев. 

Той сподели още, че Лудогорец вече има планове не просто за лятната, а и за зимната си подготовка за следващия сезон. Точно затова не го притеснява и кратката пауза между двете кампании през лятото. 

"Ние работим в дългосрочен план и ако ви кажа, сигурно ще се изненадате, но ние имаме готов план за следващата зима като дати и период за подготовка. Наясно сме с това, кога свършва първенството - на 31 май. Знам, че на 12 юни има мач на националния отбор. Много от футболистите няма да могат да почиват, паузата ще е много кратка." 

"Първите мачове в Европа са 14-15 юли, затова паузата ще е малка, времето за подготовка ще е малко. Имаме обаче план за подготовка, наблюдаваме футболисти, имаме и визията как да протече паузата, после събирането, а и как да действаме с националните състезатели, които ще дойдат по-късно от останалите", завърши Дерменджиев.