Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома към Футболния съюз Кирил Домусчиев, коментира ексцесиите по време на Вечното дерби. Босът на „орлите“ обясни, че всеки отбор има крайни фенове, но добави, че черните овци трябва да бъдат изкарани. Домусчиев сподели още, че не може винаги клубовете да страдат заради хулиганството и допълни, че и органите на Изпълнителната и Съдебната власт трябва да свършат своята работа.

„Тема на Изпълкома бяха общо взето процедурни неща. Наредби, правилници, такива неща. Говорихме и за представянето на националния тим, но всеки си има право на мнение и не е редно да го коментираме“, започна Домусчиев.

Колкото до ексцесиите по време на Вечното дерби между Левски и ЦСКА, разградският бос заяви: „Не е редно да прехвърляме само върху един клуб всички вини, затова не бих говорил само за Левски. По принцип трябва да се вземат мерки срещу всички хулигани. Навсякъде има черни овци, които трябва да бъдат изведени от стадионите. Левски няма представител в Изпълкома, но не виждам да са ощетени. Ще настоявам за по-сурови мерки, но това няма да се касае само до Левски, а до всички клубове с привърженици, които създават проблеми. Тези, които искат да трошат, ще трошат навсякъде. В Разград не могат да трошат“.

На въпрос дали трябва да се отнемат точки в подобни случаи, Домусчиев коментира: „Вижте, защо трябва да наказваме постоянно клубовете. Според мен и полицията трябва да си свърши работата и след това, и ние клубовете да намерим форма, да сложим съответните системи, които да разпознават хората с присъди за такива прояви“.