Един от най-добрите футболисти в състава на Лудогорец Марселиньо даде специално интервю за Гонг 10 дни преди старта на официалните мачове. Той говори за шансовете за титлата, битката с ЦСКА, спомените от Шампионската лига и желанието му да играе в националния отбор след една година.

Марсио, остават малко повече от 10 дни до официалните мачове. Как върви подготовката и доволен ли си от свършеното?

Да, всичко е наред. Постепенно възвръщаме формата си. Сега според мен сме на 80-90%, трябва да качим още 10% в следващите 10 дни. Това е моето виждане. Имаме още контроли и там ще се сработим и ще сме готови за първия мач с Берое.

Да очакваме ли промени в играта на отбора сравнена с есента?

Всеки един момент трябва да правим нови неща. Този отбор играе заедно три години и половина. В България съперниците знаят как играем и това ни принуждава да вкарваме нови елементи. Всяка подготовка трябва да правим нещо ново като тактика, за да изненадваме противниците си.

Нямате нови футболисти. Това плюс или минус е за Лудогорец?

Когато идва нов играч винаги е плюс, защото той идва да помага. От друга страна смятам, че нашият отбор е много добре сработен и това е положителното. Трябва или не трябва играч трябва да каже треньорът. Нашата група е много добра и може отново да станем шампиони. Ние сме мотивирани винаги да ставаме първи и да побеждаваме. Така аз мисля.

ЦСКА е пръв в класирането. Кой е фаворит за шампионската титла?

Те са първи, да. Ние имаме шанс, както всяка година. Те имат 3 точки преднина. Това е факт. Ще използваме всяка тяхна грешка. Плюс това имаме още два мача срещу тях. За нас е важно да си вършим нашата работа. Трябва да побеждаваме всеки мач. Когато играем с ЦСКА трябва да видим кой ще направи по-добър мач. Който го направи той ще стане шампион.

Ако се върнем на мача в София с ЦСКА. Защо се получиха толкова нерви?

Този мач е минифинал за мен. Всеки път когато играем срещу ЦСКА е така – или хубав мач, или нервен и здрав мач. Тогава останахме без един човек, после и ЦСКА. Не стана хубав мач – нерви, викане и малко футбол. Срещу ЦСКА е така.

Останаха ли спомените от Шампионската лига в миналото?

Сега нашата работа вече е шампионата. Това беше един много хубав момент за нас, но трябва да го забравим. Трябва да работим още повече, за да може отново да сме шампиони и в последствие отново да влезем в Шампионската лига.

Ако останеш в България още една година, би ли играл в националния отбор?

Да, вече отговорих на този въпрос. Искам да играя, но сега има нов треньор. Петев ме познава. Нямам идея какво той иска и мисли. Знам, че след една година трябва да съм в добра форма, за да ме повика. Треньорът трябва да ми каже. Аз искам, ако има шанс, да играя в националния отбор. Искам да помогна на България.

Има ли шанс Лудогорец отново да влезе в Шампионската лига, ако стане шампион?

Да, шансът е голям. Нашият отбор е много силен. Ние трябва да си свършим работата в първенството и да станем шампион. Първо имаме Берое, ЦСКА, Левски. Това трябва да свършим първо. После ще мислим можем или не да влезем отново в Шампионската лига.

Има ли нещо, което трябва да подобриш в играта си?

Да, първите 6 месеца аз вкарах малко голове и направих по-малко асистенции в първенството. Играхме обаче Шампионска лига и главата ми беше повече там. В първенството беше трудно, изостанахме на 7 точки от ЦСКА. Сега нещата са променени. Ще бъдем концентрирани на 100% към шампионата, за да станем отново шампиони.

Веско Вълчев, специален пратеник на Дарик радио в Испания