„Аз искам да играя в националния отбор на България. Говорил съм със селекционера Ивайло Петев, но не мога да Ви кажа какво”, заяви звездата на шампиона Лудогорец Марселиньо, минути след като получи приза „Футболист на футболистите” за 2015 година. 

„Трябва да играя още една година в България за да покрия условите да играя за националния отбор на страната. Знаете, че Петев бе мой треньор в Лудогорец и ме познава добре. Но, аз трябва да бъда във форма. Тогава има шанс да ме повикат в националния. Трябва да си върша работата, както винаги. Ако влезем в Шампионската лига ще бъде още по-добре”, добави бразилецът, който е участник и в четирите триумфа на „орлите” в българския шампионат.

 „В момента в Лудогорец нямаме треньор. Знам, че ще дойде нов, но нямам идея от коя държава е и как се казва. Сега отивам да си почина и след 15 дни се връщам. Тогава ще разбера какво се случва в Лудогорец”, каза още Марселиньо. 

„Имам договор с Лудогорец за още 2 години. Всяка година има някакви оферти за мен. Ще говоря с шефа. На този етап няма нищо, или поне аз не знам. Сега искам само да си почина, а след 15 дни ще видим дали оставам в Лудогорец или не. Аз мисля само за моя клуб”, завърши „Футболистът на футболистите” в България за изминалия сезон.