Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев разграничи предстоящия празник с честванията 70-годишнината на клуба с евентуалната шампионска титла, която може да бъде спечелена още в петък.

„Категорично искам да кажа на всички привърженици, че програмирането на това тържество тече от доста време и никога не сме били сигурни, че може да бъдем шампиони на този ден. През зимата бяхме догонващи и не ни е минавало през ум, че може да бъдем шампиони по това време. Въобще не е ставало дума да има награждаване. Във футболът човек трябва да бъде предпазлив и да не слага каруцата пред коня. Награждаване ще има тогава, когато сме сигурни в титлата“, каза Петричев.

Той коментира и цялостната програма на празника през уикенда.

„Имаме доста събития, освен юбилея. Откриваме трибуна „Моци“. Имаме мач с Локомотив София. Зарядът е доста голям. Първо на кратка церемония ще открием трибуната. В 18 часа на „Лудогорец Арена“ започва тържествената програма. Крисия ще изпълни една песен, с която се връщаме към участието ни в Лига Европа, когато тя разплака цял стадион. Ще има томбола с въпроси от историята на Лудогорец. Голямата награда ще бъде новия велосипед с марка „Лудогорец“, което от днес е пуснато в продажба."

"Най-сюблимната част преди началото на мача с Локомотив София ще бъде изпълнението на химна на клуба. Разглеждали сме десетки предложения за химн. Шегувахме се, че е по-лесно да влезеш в Шампионската лига, отколкото да си харесаш химн. Той ще бъде представен от Десислава за първи път в петък. Най-важното е мачът с Локомотив. При определен резултат може да станем шампиони. След това започва концертната част. Първо ще пее Джена до 21:30, а след това на сцената ще се качи Цеца. С този празник искаме да почетем работещите в клуба и ветераните. Специално за ветераните планираме мач с ветераните на Черно море, уточняваме все още датата, тъй като беше плануван за 30 май, но тогава Черно море ще играе финал за Купата. На 16 май е националния събор на феновете. Там ще има сборен отбор на Лудогорец – от школата, от администрацията. На 17 май се предвижда ден на откритите врати на трибуна „Моци“. Всеки, който си е закупил билет за мача в петък ще има възможност да влезе и да разгледа всичко на трибуната“, допълни Петричев.