Футболен клуб Лудогорец, Центърът за работа с деца и дамската фен фракция „Green Ladies“ за поредна година организираха празник за малчуганите от Разград в навечерието на Деня на детето.

В конкурса за рисунка на паркинга на „Лудогорец Арена“ се включиха 120 деца, те твориха на тема „Първи юни за шампиони“. Най-много върху асфалта бяха купите, в някои рисунки по една, в други – по 5, част от децата нарисуваха орлицата Фортуна, малцина опитаха да нарисуват с тебешир моменти от футболен мач.

Едно от момичетата във втора възрастова група – от 8 до 12 години – беше включило в рисунката и електронно табло, което показваше резултат 4:0 от мач между Лудогорец и ЦСКА. Творбата получи награда от футболния клуб-петкратен шампион на България.

Призове раздаваха и останалите организатори. Сред наградените се оказа и 11-годишната певица Крисия Тодорова, която нарисува купа със златни лъчи.

Журито в състав: художникът Петко Антонов, Калина Стойкова от Лудогорец и Искра Стоянова от Green Ladies оценяваше рисунките без да знае авторите им, само по номерата квадратчетата, в които децата рисуваха.

Докато кипеше творчеството, по-малките от минималната възраст за участие – 5 години, както и възрастните зрители на празника, имаха възможност да се снимат с петата купа на Лудогорец.

За всички малки художници и техните по-малки придружители, общо 150 деца, имаше балончета с логото на Лудогорец и шоколад.