Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев похвали своя отбор, който ще зимува на първо място в шампионата. Наставникът се завърна начело на тима преди броени седмици, след като от началото на сезона тимът смени двама треньори. Лудогорец победи с 2:0 Черно море в мач от 20-ия кръг на А група на „Тича“.

„Моментът, в който се върнах, беше труден, но виждате резултата и аз съм доволен от това, което направи отбора. Труден мач, срещу труден съперник. В крайна сметка ние победихме и това е удоволствието, защото тимът ще зимува на първо място“, сподели Дерменджиев по Diema Sport.

“Ние имахме мачове, в които имахме 9 ситуации срещу Пирин, например, и не вкарахме. Колкото до смяната на Венцислав Керчев – играта срещу Черно море е малко по-различна, нападателите, които играят срещу нас са по-борбени. Георги Терзиев е друго качество, не искам да спекулирам. Това наложи смяната“, коментира треньорът.

„Владо Стоянов е водеща фигура,той трябва да бъде вратар на този век на България. Той е футболист от много високо качество, футболистите му вярват и умее да командва много добре защитата.“

„Принципно, искам да задържа този отбор. Ако има добра оферта, някой може да си тръгне. Имаме наблюдения около един или двама футболисти. В зимната пауза е малко по-трудно привличането на футболист, който да е по-високо качество“, каза Дерменджиев.

Колкото до Александър Александров и Михаил Александров, треньорът коментира: „И с двамата има разговори за подновяване на договори, но ако има оферта, която да удовлетвори собствениците, ще се разделим.“



Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS