Шампионът Лудогорец ще зимува на върха в А група, след като в мач от последния есенен кръг срещу Черно море, записа успех с 2:0. Така възпитаниците на старши треньора Георги Дерменджиев събраха актив от 38 точки и независимо от резултатите в другите мачове, не могат да бъдат изместени от първата позиция. Головете за шампионите реализираха Джонатан Кафу и Клаудиу Кешеру.

Първата добра възможност за гол в мача дойде в 4-ата минута, когато Натаниел проби по лявото крило и центрира в наказателното поле към Марселиньо, той прескочи топката и я постави за Кешеру, но румънецът не успя да отправи точен изстрел.

В 9-ата минута футболистите на Черно море пропуснаха страхотен шанс да поведат в резултата. Мехди Бурабия бе изведен очи в очи с Владислав Стоянов, но не успя да догони топката и да отправи удар. Стражът на Лудогорец обаче изпусна коженото кълбо, топката се отби в крака на Бурабия, но след това излезе в аут. Секунди по-късно Матиас Куроьор получи по лявото крило, навлезе в наказателното поле и стреля силно, но този път вратарят на гостите действа авторитетно и спаси.

Следващият добър шанс в мача бе отново на сметката домакините от Варна. Симеон Райков овладя пред наказателното поле на Лудогорец и стреля мощно от около 23 метра, но Стоянов плонжира и успя да избие.

Четири минути преди края на първата част Кешеру също имаше отлична възможност да открие резултата, но изстрелът му с глава срещна тялото на Кулибали, а след това Китанов успя да избие в корнер. 

И двата гола за гостите паднаха през втората част на мача. Само три минути след подновяването на играта след почивката Лудогорец успя да излезе напред в резултата след точен изстрел на Джонатан Кафу. Бразилецът бе изведен по прекрасен начин от Марселиньо и останал сам срещу вратаря на Черно море не срещна трудности да го преодолее за 1:0.

При подаването на Марселиньо станаха съмнения за засада, но телевизионните повторения показаха, че такава няма.

Решителният момент в срещата дойде в 61-а минута, когато Лудогорец вкара втори гол. Румънецът се разписа от трудна ситуация след пас на Марселиньо с глава. Кешеру не успя да стреля при първото си докосване, но при добавката, не сгреши. Това бе десето попадение за нападателя от началото на сезона в А група.