Нещо много специално се крие в месец септември от гледна точка на спорта. Лятото вече е свършило, отново сте на работа и може би сте малко кисели, но спортът е насреша да ви посрещне с нови вълнуващи емоции. За феновете на футбола септември винаги е бил специален, защото любимите отбори вече са стартирали своите първенства и постепенно подсказват какво ще ни очаква през целия сезон. През септември свършва и чакането за любимата Шампионска лига, която отново се завръща. А колко по-специална е тя, когато в нея има и български отбор...Националният отбор също не пропусна да ни напомни за себе си с една изстрадана победа и малко бисери след нея.

За тенис феновете септември 2016 също бе много интересен, защото през него се състоя последния турнир от Големия шлем – US Open, където по традиция бяха Григор Димитров и Цвети Пиронкова. За Гришо се говореше много и покрай връзката му с Никол Шерцингер.

Параолимпийските игри, допингът в спорта, възстановяването на Цвети Стоянова и битката във Формула 1 бяха другите водещи теми през деветия месец от годината.

Затова предлагам бързо да се потопим в спомените за септември 2016:

БГ-футболни неволи и европейски успехи с марка Лудогорец

Месецът стартира с първите мачове от световните квалификации. Преди България да посрещне Люксембург, за първи път имахме възможност да видим новия дом на родния футбол в Бояна.

Приятното впечатление от базата обаче щеше да бъде съвсем забравено, ако националите бяха допуснали издънка при домакинството си на Люксембург. А това бе на път да се случи! Неочакван голов трилър завърши с прекрасно попадение на Александър Тонев, благодарение на което все пак „лъвовете“ победиха с 4:3. 

След мача пък президентът на БФС Борислав Михайлов се „прочу“ със странно изказване към журналистка.

В края на месеца отново националният отбор бе тема, след като селекционерът Ивайло Петев реши да напусне поста и да поеме хърватския гранд Динамо Загреб.

През септември в Левски и ЦСКА още правеха трансфери, а „сините“ се изкачиха на върха в класирането докато „червените“ загубиха от Дунав

ЦСКА разкара четирима
Манолев и Джордан - новите в ЦСКА
Левски се раздели с Венци Христов
Левски подписа с Галин Иванов

ЦСКА трябваше да претърпи още едно крушение, след като отпадна от турнира за Купата на България след поражение от Локомотив София. Капитанът на тима Борис Галчев бе отстранен от отбора, но все пак победи над Черно море и Берое в края на месеца дадоха поводи за оптимизъм.

Вълнението бе насочено към второто участие на Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига. То стартира прекрасно с равенство в Швейцария срещу Базел, поставило основата за бъдещото класиране за Лига Европа. В края на месеца в София дойде Пари Сен Жермен, който по това време бе във форма и успя да вземе победата с 3:1.

Скандалите във футбола също не липсваха. За съжаление един от тях бе свързан с бита журналистка на тренировка на Нефтохимик. На Острова пък скоропостижно уволниха Сам Алардайс, след като Големия Сам бе спипан със скрита камера да уговаря нерегламентирани сделки.

Тенис емоции с Григор Димитров

В началото на септември голямото внимание на тенис феновете по цял свят бе насочено към Ню Йорк, където се играеха мачовете от последния турнир от Големия шлем за годината US Open.

В последния ден на август Цвети Пиронкова бе приключила участието си, но за сметка на това Григор Димитров се намираше в отлична форма Във втория кръг той имаше тежък съперник в лицето на Жереми Шарди, но успех в пет сета го класира напред.

Там съпротивата на португалеца Жоао Соуса бе прекършена в четири сета, за да се стигне до 1/8-финал срещу Анди Мъри. Устремилият се към №1 в света шотландец обаче не даде никакви шансове на Гришо и го победи в три сета.

В последствие обаче кралят на Ню Йорк се оказа неочакван – Стан Вавринка, който в страхотен финал детронира Новак Джокович. При дамите пък германката Анджелик Кербер се окичи с трофея и с първото място в ранглистата.

Нови информации за уговорен мач хвърлиха сянка върху спорта, а в тях бе замесена и руска красавица.

В Ню Йорк Григор Димитров успя да се превърне в секссимвола на US Open, а другата тема около него бе връзката му с Никол Шерцингер, която не спираше да пръска сексапил.

Любов ли бе, да я опишеш: Романтика за Гришо и Никол в Италия

2 седмици след Откритото първенство на САЩ Гришо отново бе на корта заедно с Мъри, но този път за прекрасен благотворителен мач, който се превърна в истинско шоу, в което българинът дори облече шотландска поличка.

Какво още?

След емоциите от Олимпийските игри, дойде ред и на Параолимпиадата, която донесе и злато на България, благодарение на Ружди Ружди! За съжаление Игрите ще се запомнят и със смъртта на колоездач по време на състезание.

Хубави новини имаше за състоянието на претърпялата тежък инцидент гимнастичка Цвети Стоянова. Тя бе изписана от болницата, а нейните съотборнички и бронзови медалистки от Рио определиха това като чудо.

В бокса гръмна „бомба“ – световният шампион Тайсън Фюри бе списан с кокаин, титлите му отнети, а мачът с Владимир Кличко отложен. Договорка не бе постигната и за бой между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, който се надяваме да се състои през 2017.

Позитивни емоции донесоха националките по волейбол, които се класираха за Евроволей 2017.

Във Формула 1 Нико Розберг записа две победи, благодарение на които изпревари световния шампион и свой съотборник Люис Хамилтън в класирането.

Двама братя пък изумиха света с невероятния си финал на състезание по триатлон. Американските фенове също се прочуха, след като 157 хиляди души посетиха мач по американски футбол от колежанското първенство.

Защото без забавление в спорта не може...

И закъде сме без любопитните моменти в света на спорта от септември! Такива определено не липсваха и няма как да не започнем с един призрак, който бродеше на мач от Висшата лига.

В Първа лига забавни моменти също не липсваха като този в мача между Локо Пловдив и Верея, когато една от дежурните пожарни коли скри топката.

Христо Стоичков заблестя в Ню Йорк заедно с Адриана Лима, но за него със сигурност далеч по-паметен е фактът, че през септември стана дядо.

И за финал – вижте как голяма риба „изяде“ фен, а после го изплю, както и най-смешните бъгове в играта FIFA 17.