Бразилецът Натанаел говори пред местни медии в страната си за престоя си в България. Известен факт е, че четири години крайният бранител игра за шампиона Лудогорец, признавайки, че му е било много трудно в България, след което премина в бразилския гранд Интернасионал.

„Бях извън Бразилия за четири години, което беше чудесен опит за мен. Не ми се беше случвало да излизам от страната допреди това и избрах България. Адаптацията там ми беше трудна, но отборът имаше доста бразилци – общо седем”, коментира Натанаел пред SportBuzz.

„Това ми помогна за аклиматизацията, но климатът, храната, традициите в страната – това бе по-трудно за адаптиране”, каза Натанаел.

Бразилецът призна, че иска да прилича игрово на Роберто Карлос. Той акцентира, че сега физически още изостава от съотборниците си в Интернасионал, тъй като периодът му в България е изисквал главно тактически тренировки и занимания. „Дори сега, когато се завърнах, имах трудности в Интернасионал. Надпреварата е много силна и се изисква много. Пак ми беше сложно, след като имах две контузии. Те ми помогнаха да стана по-силен. Травмите пък станаха защото не бях отвикнал на силно физическите натоварвания, тъй като в Лудогорец главно се наблягаше на тактическия план от играта”, констатира бразилецът Натанаел.

„Факт е, че имаше много спекулации дали ще премина в Атлетико Хуракан или Интернасионал. Тогава говорих с агента ми, а той се свърза с двете страни. Офертата на Атлетико не стигна тази на Интернасионал, а настоящият ми отбор се бори за сериозни трофеи – Копа Либертадорес, Копа до Бразил и Бразилейро. Това ми спомогна да избера този отбор”, каза още Натанаел Пимента.