Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев на практика обяви, че напуска поста след загубата от Ботев Пловдив в мача за Суперкупата.

„Аз съм подал моята оставка и собствениците трябва да решат. Аз съм направил достатъчно за този клуб. Еди нач, който е за Суперкупата може да завърши по всякакъв начин. Отборът е много силен, а клубът също и ще излязат от тази ситуация. Аз съм убеден в това нещо и им пожелавам успех. Сега обмислих добре ситуацията и щом в мен е вината, аз я приемам“, коментира Дерменджиев.

„Нека не говорим за други треньори.“

„Достатъчно натиск има и се появява, така че видители един отбор няма право да загуби мач и да падне. Трябва отборът да е в Шампионска лига. Аз винаги съм искал това и съм провокирал футболисти и клубно ръководство, че този отбор трябва да бъде константа в груповата фаза на Шампионската лига, но все пак това е футбол. Има моменти, в които съдбата да не е с нас“, добави треньорът.

„Това е един проект, който аз много уважавам. Аз съм от самото начало. Имал съм възможност да определям и стила на отбора. Това е един изключително успешен проект. Това е проект на братята Георги и Кирил Домусчиеви, които вложиха много средства и разум. Този проект ще продължи при всички случаи. В статистиката може да проверите колко съм бил без работа. Имам 99 международни мача.“

„Винаги се опитвам да бъда реалист и да поемам отговорността върху себе си. Радвам се, че Лудогорец достави много радост на българските фенове и всички наблюдавахте мачове от много висока класа“, каза още Георги Дерменджиев. 

Херо със сигурност става треньор на Лудогорец

Димитър Димитров – Херое ще бъде новият треньор на Лудогорец, което се очаква официално да стане факт в следващите дни.