Мачът за Суперкупата на България между Левски и Лудогорец ще се играе в периода 30 август/1 септември, показа календарът за новия сезон в efbet Лига, който Българският футболен съюз публикува в официалния си сайт. Първоначалната идея беше двубоят между „сини“ и „зелени“ да е в средата на юли, но това няма да се осъществи.

Датите 30-31 август и 1 септември са определени за резервни от родната централа и на тях могат да се играят отложени срещи. От футболния съюз се оставили още две дати за отложени мачове и това са 18/20 октомври и 11/12 декември.

Антон Узунов
100 снимки

Новият сезон в efbt Лига започва на 8 юли, петък, с мача между Ботев Пловдив и новака Хебър Пазарджик. Последният официален кръг е насрочен за 18/20 ноември, непосредствено преди старта на Световното първенство в Катар. Родният шампионат се подновява на 10/13 февруари и приключва на 1/5 юни.

Финалът на SESAME Купа на България е насрочен за 24 май, 2023 година. Действащ носител на трофея е Левски, който спечели дербито срещу ЦСКА с минималното 1:0.