Кандидатът за президент на БФС – Георги Иванов, се обърна към делегатите по време на Конгреса за избиране на нов шеф на нашия футбол. Иванов подчерта, че е готов да „подаде ръка“ към всеки един друг кандидат президент в името на българския футбол.

Иванов призна, че целта му е развитието на детско-юношеския футбол в страната и изграждане на регионални футболни центрове.

startphoto.bg
100 снимки

„Заставам пред вас с общата ни страст към футбола. Познавате ме като човек, койт не познава трудностите и е посветил живота си на българския футбол. Действията са по-важни от думите, а именно това е подходът, който предлагам за бъдещето. Във футбола стабилността е в основата на успех. Това е принципът. Тя не значи статичност и отказ от промени. Те са неизбежни, но трябва да станат така, че да не подкопават основите. Трябва да си вземем поуки от миналото и да анализираме грешките си. Трябва да извадим правилните изводи. Грешките са част от процеса на развитие. От ключово значение е стратегията за ДЮШ – фокус върху изграждане на центрове, активно подпомагане на школите. Ще създадем регионални центрове за тренировки. Ще организираме редовни обучения за курсове на треньори. Всеки един аспект ще опитаме да разширяваме. Много важно за мен ще бъде прозрачността на управлението. В една ера, в която информацията е по-достъпна от всякога, е ключово нашите действия да се виждат за оценки. Това ще укрепи нашата позиция на всякакво ниво. Прозрачно означава отчетност и отговорност. В духа на тези две неща ще подам ръка на останалите кандидати, които могат да помогнат за българския футбол. Това ще надмогне нашите различия. Нека оставим настрана личните амбиции и се съсредоточим върху най-доброто за нашия футбол“.

„Гласувайте не за думите, а действията. Трябва да работим заедно за бъдещето на българския футбол. Трябва да оставим стабилна основа за следващите поколения“, завърши Георги Иванов – Гонзо.

Касабов: Всички можем да помогнем на българския футбол

Бербатов: Ще пожелем успех на победителя