Доскорошният футболист на Лудогорец Жордан Икоко даде интервю за сайта на Пари Сен Жермен, откъдето тръгва професионалната му кариера.

"Да, в момента съм без отбор, след като не пожелах да подновя договора си с Лудогорец. И въпреки това изкарах хубави години в България, в които станахме три пъти шампион на страната, спечелихме две Суперкупи и всяка година играехме в групите на Лига Европа. Когато дойде моментът да приема ново предизвикателство, няма да се колебая и секунда. В момента се възползвам от свободното си време, за да го посветя на семейството си и двете си малки деца. Навърших възраст, на която не искам да се тормозя с глупости. Станах много по-осъзнат футболист. Не ме притеснява това, че нямам отбор, напротив, подготвят се сам с помощта на кондиционен треньор", казва десният защитник.

"Подписах с ПСЖ като халф, но още на 14 години треньорът Седрик Катеноа ме пробва като десен бек и остана доволен от показаното от мен. Вече 15 години играя на този пост и мога да оценя еволюцията му. Вече трябва да сме много по-офанзивни на тази позиция, макар че всичко зависи от задачите, поставени от треньора. Статистиците отбелязват, че крайните защитници бележат вече много повече голова и дават асистенции. Тази революция иска и тактическа адаптация, за да сме добри със и без топка. Трябва да ди интелигентен, за да намериш добри баланс, особено в модерната напоследък система", добави Икоко.

Той разкрива, че ще бъде благодарен винаги на Пари Сен Жермен, където са го научили да мрази загубата.