Бившият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков пожела успех на новия президент Георги Иванов – Гонзо начело на родния ни футбол. Той е убеден, че това е промяна и трябва да се уважи избора на делегатите на провелия се Конгрес.

„Напрегнато е, съвсем нормално. Резултати, който ги е търсил, ги е постигнал. Не всичко, което хвърчи, се яде. Пожелаваме на новия президент успех, мисля че вече има избран Изпълком. Стана ясно, че няма да съм част от новото ръководство на БФС. Тръгнал съм с Боби Михайлов. Казвал съм, че когато си тръгне и аз си тръгвам. Беше достатъчно прозрачен изборът. Недоволни, ако има, да си кажат“, каза Лечков.

БТА
23 снимки

„Аз винаги съм казвал, че тези хора избират и трябва да се уважи техния им избор. Те имат законното право да избират. Дано бъдат щастливи занапред“, продължи той. 

„Промяна е това, убеден съм. Доколко ние и вие ще сме щастливи. Дай Боже да има резултати. Ако националният отбор има резултати, всички ще сме по-доволни. Гонзо вече е еманципиран. Направи си кампания, работи в БФС, не е било тайна. Делегатите си направиха своя избор. Казвам ви нещо много лично. Негативът го обрахме, сега идва ред на младите“.

„Аз мога да ви гарантирам, че ще продължа да си следвам своята политика и виждане за футбола. Не искам предварително да задаваме рамки на Гонзо. Ако тръгне националният отбор с по-добри игри, ще има лекота в неговите действия. Изпълкомът е важен също, той взима решенията. Той е президент и си посочва хората. Никакъв съвет не давам. Успех пожелавам на всички български футболисти. Казвал съм и друг път, че имам голямо желание държавата да финансира футбола“.

„Аз се разделям с положителни чувства с БФС. От 24 години се занимавам с футбол. Не е краят. Оценки няма да си давам“, каза още Лечков.