Михаил Касабов се изправи пред делегатите по време на извънредния Конгрес на БФС. Опитният функционер разкри плановете си за бъдещето, ако бъде избран за президент на родния футбол.

Ето какво сподели Касабов пред делегатите:

„Повечето ме познават и знаят, че не обичам да говоря дълго. Казвал се Михаил Касабов и от 45 години съм свързан с българския футбол. В последните 28 години съм вицепрезидент на футболния съюз, отговарящ за международната дейност. Не мога да обещая промяна с магическа пръчка. Мога да обещая, че ако получа доверие, ще изпълня обещанието си. В ИК ще има шест настоящи члена на ИК и осем нови, но няма да има президенти, собственици или представите от професионалния футбол. Тези хора трябва да са в управлението на футболната лига. Тя да получи постепенно права. Така е в повечето страни в Европа и ние трябва да се стремим натам. БФС трябва да се съсредоточи върху аматьорския и ДЮШ. Методично трябва да помагаме на децата. Това е основната задача на футболния съюз, за да изгражда поколение, което да премине в професионалния футбол“.

„Също така Купата на България може да бъде върната във футболния съюз, тъй като така е в повечето страни. Ще инициирам широка дискусия. Вратите ще са ми отворени за всички, които имат рационални идеи и да се помогне на футбола ни да бъде там, където беше. Сигурен съм, че така ще постигнем желаните от всички нас резултати. От УЕФА и ФИФА ни пожелаха обединение. Всички заедно можем да помогнем на българския футбол