Шампионът на България Лудогорец и носителят на националната купа Локомотив Пловдив поставят начало на новия футболен сезон с традиционния мач за Суперкупата на страната. Срещата ще се проведе на "Хювефарма Арена" в Разград без публика и ще започне в 20:30 часа.

При успех за "орлите", това ще бъде рекорден пети трофей от състезанието за тях, след като триумфираха през 2012, 2014, 2018 и 2019 година. "Смърфовете" пък ще търсят своя втори в клубната витрина, след като през 2004 надвиха Литекс с 1:0.

За домакините извън строя ще бъде оперираният наскоро Вандерсон, но пък наставникът Павел Върба съобщи вчера, че в редиците се завръща Клаудиу Кешеру, а освен това новото попълнение Алекс Сантана ще попадне в групата. На пресконференцията чехът обобщи, че за този кратък период от време между двете кампании са се постарали да се подготвят максимално добре и, че двубоят няма да има нищо общо с последния помежду им, когато пловдивчани запазиха част от титулярите си заради ангажиментите си в турнира за Купата на България, което доведе до катастрофално поражение с 1:6 от Лудогорец.

Най-неприятната новина за гостите ще бъде липсата на Бруно Акрапович край тъчлинията заради изтърпяване на наказание. Той обаче е на мнение, че възпитаниците му са добре, въпреки че някои са на по-заден етап от подготовката заради наложената им карантина след боледуване от коронавирус и, че трябва да покажат своите качества. Босненецът даде своята прогноза, че победителят ще стане ясен след изпълнение на дузпи.

С отбора пътува новият играч на Локомотив Георги Минчев.

Рефер ще бъде Волен Чинков.

Сблъсъка ще можете да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT, DIEMA XTRA, както и минута по минута в GONG.BG.