Повече от 130 деца от цялата страна, набор 2009 и 2008, се явиха за обявения от отбора на Лудогорец кастинг за млади таланти. След прецизен анализ на показаното ще бъдат подбрани най-добрите, които ще се присъединят към Академията на клуб, съобщават от Лудогорец.

Кандидатите преминаха през физически тестове и игрови форми, за да докажат, че имат нужните заложби, умения и качества да станат част от школата на най-успешния проект в българския футбол през последните години. Техните изяви бяха внимателно наблюдавани от треньорите на подрастващите в клуба. 

Официален сайт на Лудогорец - ludogorets.com
14 снимки

„Одобрените ще бъда уведомени лично до края на юни. Благодаря на всички, които се явиха на нашия кастинг. На тези, които няма да бъдат привлечени в Академията на клуба, ще пожелая да не спират да работят и да развиват качествата си. Най-важно е обаче да продължат да се занимават с футбол и да го обичат, защото е най-великата игра“, заяви след края на кастинга директорът на детско-юношеската школа на „орлите“ Радослав Комитов.

Синът на боксьора Тервел Пулев – Калоян бе впечатлен от видяното в базата на Академията на Лудогореца. Калоян Пулев бе един от младите таланти, явили се на кастинг за детско-юношеската школа на Шампионите. Той подчерта, че никъде в България няма толкова добри терени.

Първият българин с гол в групите на Шампионската лига Мариян Огнянов и синът му Даниел също дадоха висока оценка на условията в Лудогорец и клубната база. Даниел Огнянов бе сред кандидатите, явили се на днешния кастинг за подбор на таланти за Академията на „орлите”.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.