Старши треньорът на Лудогорец Антони Здравков сподели преди мача от Лига Европа срещу Цюрих, че отборът ще играе за своята чест. Срещата е утре от 22.00 часа в Разград. Лудогорец е на 4-о място преди този мач само с 3 точки, спечелени от три равенства, докато Цюрих е 2-и и се е класирал за следващата фаза.

"Настройата за мача, разбира се, е да сме на високо ниво. Подготвени сме емоционално. Мотивирани сме. Амбицирани сме да изиграем един добър мач и да победим. Определено ще играем за честта си. Съперникът ни е един отбор, съставен от добри играчи, но и с проблеми в момента. Наблюдавахме техни мачове, опитват се да играят силово и агресивно“, сподели Здравков.

Треньорът призна, че има проблем с контузени футболисти."За съжаление не всички са на разположение, имаме някои проблеми. До мача има още близо 36 часа и се надявам ситуацията в четвъртък вечер да е друга. Ако не, ще разчитаме на тези, които са здрави.".

"В мачовете до момента пропуснахме доста възможности да победим. Смятам, че като точков актив не сме добре, но като игра е друго. Смятам, че в нито един мач отборът не се представи лошо. Просто липсата на късмет ни лиши от спечелването на още точки. Оитвам се да наложа различни схеми на игра, това носи изненади на съперниците, никога не сме говорили за миксиране, а за ротация на играчите. Заради контузиите ще има размествания за предстоящия мач.“

„В неделя е последния ни мач за календарната година, излизаме в почивка. След това започва подготвителният период, който ще ни даде възможност да се подготвим добре за първенството и Купата на България.“

„Ако се получи многомилионна оферта за някой футболист, съвсем нормално е да се разсъждава в тази посока – дали да бъде продаден, или не. Няма смисъл да коментирам сега, защото няма конкретна оферта. По селекцията се работи“, коментира още Антони Здравков.