Стотици деца и гости на Свищов имаха уникалната възможност да се докоснат до деветата шампионска купа на Лудогорец и да си направят снимки за спомен с трофея. 

"Орлите" взеха специално участие в празника на дунавския град, който бе в петък 25 септември. Шампионската купа бе донесена на стадион "Академик" специално за празника, което придизвика огромен интерес у месните фенове и гости на града. 

Шампионският трофей на Лудогорец в Свищов

източник: ПФК Лудогорец

По повод деня на Свищов Лудогорец взе участие в няколко демонстративни мача, най-интересният от които бе срещата между ветерани на двата клуба, завършила 9:9. Юношески формации на Академик и Лудогорец също проведоха приятелски мачове, преминали при сериозен зрителски интерес.

Шампионският трофей на Лудогорец в Свищов

източник: ПФК Лудогорец

Специално за празника на града Общината бе поръчала фенски шалчета с имената на Академик и Лудогорец. Футболните академии на двата клуба пък подписаха меморандум за сътрудничество. 

Представителите на Лудогорец бяха впечатлени от страхотния празник и изказаха благодарности на кмета на Свищов Генчо Генчев, както и на ФК Академик в лицето на президента Христо Цветанов за отличната организация.