Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев сподели след равенството 1:1 с Черно море, че тимът му е бил ощетен през втората част, когато гол на разградчани бе отменен от рефера Георги Кабаков.

„Не успяхме да победим, защото не успяхме да вкараме един гол повече от противника. Имахме доста ситуации. Футболът е игра на голове. Говорихме и в съблекалнята,  че голът, който ни отмениха е чист. Ако са ни отменили чист гол, трябва да съжаляваме. Не трябва да се оправдаваме със съдиите обаче. Противникът се бореше, вкара ни от единствената си ситуация”, сподели Генчев.

Свикнали сме да играем срещу сгъстена защита. Като цяло доста отбори играят с петима защитници срещу нас. Ние намерихме път към тяхната вратар, създадохме ситуации, но там прибързвахме, въпреки че имаме нужната класа да не го правим. Именно затова не успяхме да вкараме. Изключително трудно е да играеш цял мач в половината на противника срещу силен отбор като Черно море.

„Техният гол стана след пет или шест наши последователни грешки. Поредица от грешки от наша страна и ни вкараха, именно за това трябва да съжаляваме. Нашата концентрация бе изцяло върху мача с Черно море, от утре започваме да мислим за Ференцварош.”

„При нас много рядко се случва да създадем толкова много положения, без да вкараме гол. Надявам се с Ференцварош да бъдем по-концентрирани. Не можем да играем по друг начин, трябва да играем атакуващо във всеки един мач”, завърши наставникът на Лудогорец.