Една от легендите на родния футбол Георги Василев направи обстоен разбор на изминалия вече сезон в efbet Лига. Опитният специалист бе гост в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

Василев сподели, че изненадите в родния шампионат не са били особено големи, като според очакванията Лудогорец е триумфирал с поредната си титла.

Би било нормално да се върнем в началото на първенството и да видим какви бяха настройката, емоциите, надеждите на отборите. Като сложим чертата и видим как е завършил сезонът, мисля, че много от нещата бяха предвидими. Предвидим беше шампионът, битката за следващите места също. Може би изненадата беше Левски като процес и развитие, и една неприятна за мен констатация – изпадането на Етър. Много от отборите в своя индивидуален отчет биха направили позитивна или негативна оценка. Мисля, че Лудогорец, ЦСКА и Локомотив Пд в момента определят качеството и класата на родния футбол. Не бих подценил и адмирирам Черно море и Илиан Илиев. Не забравяме и Арда въпреки проблемите, които имаха с коронавируса в един момент от сезона”, сподели Георги Василев.