Един от най-големите таланти на българския футбол Стефан Статев премина в италианския втородивизионен тим Асколи. 16-годишният бивш нападател за последно се подвизаваше като част от състава на Лудогорец. 

През настоящото лято агентът на играча Диян Янков успя да постигне споразумение с италианския клуб за трансфер, като след известно забавяне той най-после ще може да започне официално с юношеския отбор до 17-годишна възраст.

Любопитно е, че Асколи заема първо място в своята лига в тази възрастова група към момента. Очаква се играчът да направи своя дебют този уикенд, срещу юношеската формация на Рома. Очаква се съвсем скоро талантливият нападател постепенно да бъде промотиран и в Примаверата на Асколи - формацията до 19-годишна възраст. 

През миналия сезон Статев бе с основна заслуга за спечелената купа от страна на Лудогорец. Във финалната среща именно Статев реализира победното попадение за тима си.

Роденият във Варна талант е част и от юношеския национален тим на България до 17-годшина възраст, като той ще бъде на разположение на националния селекционер за следващия лагер на "лъвовете".