Стойчо Стоев приключи втория си престой начело на Лудогорец. За разлика от първия период, в който се задържа като треньор на разградчани една година, сега той ръководеше шампионите в продължение 173 дни. Статистически вторият престой не може да се нарече успешен, тъй като за 28 мача бяха записани 14 победи, 10 равенства и 4 загуби, което означава, че под ръководството на Стоев Лудогорец не е спечелил половината от мачовете си.

Освен това играта на "орлите" доста куцаше. Като цяло представянето на шампионите бе далеч от познатото ниво на отбора. И при положение че Лудогорец направи гръмка селекция, привличайки играчи за 4 милиона евро. 

Като цяло Стойчо Стоев не успя да вземе нито един решителен двубой. Въпреки че разполага с качествени състезатели, в повечето мачове подхождаше плахо. Отстрани изглеждаше, че равенството го задоволяваше.

Треньорът определено бе изпуснал съблекалнята. Футболистите не спазват тактическа дисциплина. Всички помним дузпата на Якуб Швиерчок, за която треньорът беше определил Козмин Моци като изпълнител. Изпълненията на Марселиньо също удариха по авторитета на наставника.

Мачовете, които най-много се набиваха на очи, са срещу Ференцварош и Марибор. Ясно се видя, че Лудогорец разполага с по-класни състезатели, но не демонстрира качествена продукция. Стоев така и не успя да спечели футболистите и да извлече максимума от своите подопечни.