Лудогорец отново подава ръка на нуждаещи се. Този път помощта е насочена към деца. Кристислава и Мишо са брат и сестра, родени в Разград, но и двамата страдат от детска церебрална парализа и се нуждаят от средства за лечение.

В тяхна помощ ще се проведе благотворителен турнир по футбол за деца, съобщава сайтът на клуба. Срещите ще се играят в четвъртък и петък, 28 и 29 март, в комплекса „Гнездо на орли“. Участие в турнира под наслов „Да помогнем заедно на Мишо и Кристи“ ще вземат най-младите „орлета“, които преди броени дни грабнаха купата в първото издание на детския футболен турнир „Лудогорска пролет“. Освен децата, родени през 2015 година и водени от треньора Христос Доков, в благотворителната кауза се включва и младите таланти на „Лудогорец“, родени през 2013 година. И двата тима успешно отстояват емблемата на „орлите“, с което доказват благополучната работа на клуба с най-малките деца.

В четвъртък ще се проведат мачовете между по-големите играчи на 11-годишна възраст. Програмата започва в 10:30 часа и е с финал в 17:10 часа, когато ще бъде дадено начало на мача за първото място. Сили в турнира ще премерят „орлетата“, „Дунав“ (Русе), „Спартак“ (Варна), „Локомотив“ (Горна Оряховица), децата на „Севлиево“ и „Тракия“ (Пловдив). Участващите отбори се разпределят в две групи по три отбора като тимовете във всяка група играят на принципа „Всеки срещу всеки“. „Лудогорец“ попада във втората група заедно със „Спартак“ и „Локомотив“. Двете полувремена са с продължителност от по 20 минути с 5-минутно полувреме.

В турнира при 9-годишните един срещу друг ще се изправят отборите на „Лудогорец“,„Ботев“ (Пловдив), „Дунав“ (Русе) и „Спартак“ (Варна). Състезанието при най-малките деца ще се проведе на принципа „Всеки срещу всеки“. То започва в 11 часа и е с продължителност  до 15:10, когато стартира мачът между „Лудогорец“ и „Ботев“.

Медали и купи за отборите няма да има. Защото наградата в по-различния турнир с мисия е за всички, подали ръка на две деца в нужда. Входът за срещите е свободен, като в комплекс „Гнездо на орли“ ще има разположена и кутия за дарения, в която всеки може да остави своята лепта в името на доброто, докато се любува на футболните умения на малките „орлета“.

Кристислава и Мишо вече припознават футболния клуб като свой обичан тим, но и като техен благодетел. В началото на миналата година изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев откликна с разбиране на молбата им за помощ. Те гостуваха на базата „Гнездо на орли“, където им бе връчена събраната от футболистите благотворителна сума.