Футболистите на Лудогорец събират средства, които ще дарят за борбата с коронавируса. За спонтанната инициатива на състезателите разкази изпълнителният директор Ангел Петричев: „Футболистите събират пари, за да помогнат на болницата в Разград. В София има доста компании, които даряват, но в Разград възможностите са много по-малки. Все още обаче не мога да кажа каква точно ще бъде сумата, която ще съберат“, подчерта директорът на "орлите".
 
Това не е първата инициатива, дошла от Разград. Kлубът бе първият в страната, който дари 20 364 лв за купуване на тестове. „Ние разделихме сумата на две – половината отиде за ВМА, а другата – за втората лаборатория в София“, обясни Ангел Петричев.
Идеята за това дарение се родила, след като отборът се прибирал от Милано, където в края на февруари игра мач срещу Интер за Лига Европа.
 
„Ние също преминахме шока с карантината и с тестването на отбора. На връщане от Милано ни направиха тест веднага, а след няколко дена – и повторен. През това време отборът беше в изолация. Тогава се роди и идеята клубът да направи дарение. Още повече, че от кризисния щаб казаха, че разполагат с много малко тестове“, спомня си Петричев.
 
Разпространението на коронавируса доведе до спирането на всички спортни мероприятия в България, включително и на мачовете от Първа лига.
 
Изпълнителният директор на Лудогорец разкри и как играчите приемат случващото се: „Често се чуваме по телефона. Определено им е тежко. Доста от тях са чужденци, далече са от семействата си, нямат близки тук и никакъв социален живот. Не могат да тренират групово, само индивидуално. Но приемат мъжки ситуацията“.