Един от най-силните кубове в Нидерландия – АЗ Алкмаар, готви нова оферта за вратаря на Лудогорец Серджио Падт, пише местният журналист Геерт Рендерс, цитиран от „Мач Телеграф“. Както е известно, в края на лятото четвъртият в Ередивизие пожела опитния страж, но от Разград категорично отказаха да преговарят, тъй като предстояха мачовете на истината в Европа и „орлите“ нямаха време да намерят нов качествен вратар.

startphoto.bg
99 снимки

Предполага се, че през януари Аз Алкмаар ще даде доста повече пари за Серджио Падт, а и в Лудогорец ще имат възможност да намерят нов страж, ако евентуално се стигне до трансфер. Резерва на нидерландеца е Симон Слуга, а трети вратар е младият Дамян Христов.

Серджио Падт има богата кариера в Ередивизие, като е носил екипите на Аякс, Го Ахед Ийгълс и Грьонинген, на които беше капитан. Въпросът е, че почти цялото семейство на вратаря живее в България, тъй като всички харесват нашата родина и все още не е ясно дали ще искат да се върнат в Нидерландия само година и половина, след като подписа с Лудогорец.