Ботев Пловдив и Лудогорец закриват редовния сезон в efbet Лига тази вечер. Последният двубой от 26-ия кръг е с начален час 20:15 и ще бъде предаван по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно по минути.
 
Срещата е без значение за класирането в редовния сезон, тъй като Лудогорец е недостижим на върха, а мястото на Ботев в първата четворка бе осигурено от равенствата на конкурентите в долната половина на таблицата. И двата отбора обаче са амбицирани да увеличат точковия си актив преди плейофите.
Домакините имат само една победа в последните си 6 домакинства, а освен това са сред отборите с най-слаба защита. 
 
Проблемите преди Ботев са свързани с контузиите на  Тодор Неделев, Димитър Тонев и Мишел Еспиноза, а Джонатан и Маркиньос са под карантина. Добрата новина е завръщането в състава на Реда Рабей след наказание.
 
Гостите от Разград пък са в серия от 7 поредни мача без загуба в първенството. Капитанът Светослав Дяков е напълно възстановен и най-вероятно ще изведе отбора тази вечер срещу "канарчетата". Анисе Абел също е готов за игра, но ще остане на пейката. Извън състава остава Пиерос Сотириу, който ще е на линия за старта на плейофите. 
 
По-рано през сезона Лудогорец надви Ботев с 2:1 в Разград с голове на Кешеру от дузпа и Доминик Янков, а Салиф Сисе беше точен за "канарчетата".