Собствениците на Лудогорец – Кирил и Георги Домусчиеви, говориха пред NOVA за бъдещите амбиции на тима от Разград през новия сезон. Двамата признаха, че искат Лудогорец да продължи да играе атрактивно и да се утвърди в Европа, както го прави през годините.

Кирил Домусчиев, от своя страна, призна, че отборът е в напреднали преговори със звездата на Ботафого Алекс Сантана, като страните са във финални разговори по темата за сделка.

„И аз не мога да разделя титлите. Всяка една от тях има своите емоции. Може би тази година доста по-рано станахме шампиони и не успяхме да се зарадваме покрай пандемията. Може и тежката ситуация, в която изпадна света, ще остави тази титла в историята”, започна Кирил Домусчиев.

Антон Узунов
55 снимки

„И на мен голямото ми желание е да има една звезда на нашите фланелките. Най-голямото удоволствие е представянето в евротурнирите. Радваме се, че откакто сме начело, се представяме достойно в Европа. Дано тази година да надградим и да направим добра селекция и да успеем да влезем в групите на ШЛ”, допълни Георги Домусчиев.

„Алекс Сантана го искахме през миналата година, но ни поискаха 3 млн. евро, а това не е по-нашите възможности. Явно кризата се отрази във футбола и играчи, които не сме си мечтали преди да ги вземем, тази може и да можем да си ги позволим. Лудогорец оряза с близо 50% бюджетите си и заплатите, но със сигурност това няма да повлияе на качеството на играчите, които ще взимаме. Очакваме финализиране на сделката със Сантана и преговаряме с няколко други играчи, които треньорът иска”, акцентира Кирил Домусчиев.

„Принципно е много трудно да играеш на два фронта. Може би само Лудогорец в България може да играе в цикъл два мача в седмицата. Вижда се, че други отбори и започват да правят грешки. За нас винаги е било много трудно, когато играем в сгъстен цикъл. Хем да сме близо до първото място у нас, хем да се представяме добре в Европа. Имаме дълга скамейка и всеки един играч е първокласен. Имаме 22-ма равностойни играчи и ще се опитаме пак да сме достойни в Европа и да поддържаме ниво в шампионата”, каза Георги Домусчиев.

24 снимки

„Опитваме да подмладим състава, неслучайно има и ротации. Имаме млади играчи, които имат класата, а пред Върба предстои да изгради един отбор, който да показва тази игра, която нашите фенове са свикнали да виждат и харесват”, каза Кирил Домусчиев.

„Искаме да имаме късмет, класа и да се класираме за групите на ШЛ. Иска ни се да играем атрактивен футбол. Както казва Моци, крайно време е да сложим и една звезда”, завършиха двамата собственици на Лудогорец.