Благородна постъпка на нападателя на Лудогорец Якуб Швиерчок стопли сърцата на хората не само в Разград. Полякът, който бил с приятелката си, помогнал на 73-годишна жена, която била припаднала на улицата.
 
За случката разказа потърпевшата Наталия Петрова пред местния вестник Екип 7.  Тя е благодарна за оцеляването си на "Спешна помощ" и специално на Швиерчок и приятелката му, благодарение на които е стигнала бързо до медицинското заведение.
 
На 23-ти март сутринта Наталия тръгнала да купува лекарства на съпруга си, но припаднала на улицата, близо до дома им на улица "Бузлуджа" 21. В този момент оттам минал заедно с приятелката си футболистът на Лудогорец Якуб Швиерчок.
 
Без колебание полякът показал, че е бърз и с точна реакция. Нападателят и любимата му Алина Войтас - бивша полска хандбална националка, веднага се притекли на помощ и издърпали Петрова от платното на тротоара. После Якуб позвънил в "Спешна помощ" и обяснил на полско-български каква е ситуацията, но после  потърсил човек в безлюдния по това време район, за да помогне в комуникацията.
 
И така благодарение на адекватната намеса на поляците, Наталия стигнала бързо до болницата, докторите я вдигнали на крака и вчера тя вече си беше вкъщи - с рани, синини и отоци по главата, но жива. И съвсем сериозно каза, че чака да отмине пандемията, за да почне да гледа мачове на Лудогорец - този път заради изявите на любимия си вече футболист Якуб Швиерчок.