Апелативната комисия на БФС взе решение да уважи жалбата на Лудогорец и да намали наказанието на защитника Сисиньо. Бразилецът бе наказан да пропусне следващите 4 мача на разградчани заради червения картон, който получи в мача със Славия. Сега обаче наказанието му бе намалено на само 1 среща.

Това е отлична новина за наставника на "Орлите" Павел Върба, който бе останал без типичен десен бек след като и Жордан Икоко бе изгонен в срещата за Суперкупата срещу Локомотив Пловдив.

Ето официалното решение на Апелативната комисия:

РЕШЕНИЕ № 3 /06.08.2020г.

По жалба на ПФК "Лудогорец 1945" гр. Разград

 

Апелативната комисия след като се запозна с обстоятелствата по жалбата, разгледа я по същество и се запозна с експертното становище на Съд. комисия:

РЕШИ:

Жалбата на ПФК "Лудогорец 1945" гр. Разград е допустима и основателна. На основание чл.62, ал.3 Апелативната комисия при БФС изменя решението на ДК от 14.07.2020 г., с което на състезателя Неусиано де Жезус Гусмао от ПФК "Лудогорец 1945" е наложено дисциплинарно наказание - ССП за 4 срещи, като:

На основание чл. 22, ал.2, б. "З", колонка 4 от ДП на БФС за 2019/2020 г. налага дисциплинарно наказание на състезателя Неусиано де Жезус Гусмао от ПФК "Лудогорец 1945" гр. Разград - ССП за 1 среща.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

СЕКРЕТАР Ап.К.:

/Н.ВЪЛКОВА/