Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас сподели след категоричната победа над Левски, че в днешния мач най-важни са били трите точки и реакцията на футболистите му след отпадането от ЦСКА за Купата на България.

Лудогорец се наложи с 3:0 на „Герена” след голове на Клаудиу Кешеру и Каули Оливейра.

„Мисля, че основната причина за победата бе реакцията на отбора след това, което се случи и отпадането за Купата. Днес играчите си ми взеха поука от всичко това. Изненадахме съперника с различната тактическа постройка, днес за мен беше най-важното да спечелим мача, а не как ще играем. Всеки един от моите футболисти разбра как трябва да играем. Това бе причината да спечелим”, коментира Дамбраускас.

„Доволен съм от отношението на моите футболисти. Мисля, че успявахме да възстановим позициите си, веднага след като губим топката. Това са основни неща в тази тактическа постройка. Всеки един мач е от решаващо значение от този етап на сезона. Искам да играем добре, а не само да печелим трите точки. Сега трябва да пренастроим мислите си и да бъдем готови за ЦСКА 1948.

Важно е как се подготвяме за тези мачове. Важно е да се борим и да се покриваме. Важно е да се подготвяме психически и мисля, че днес видяхте разликата. Имаме достатъчно класни състезатели. Мисля, че в следващите мачове трябва да играем със същото отношение. Трябва да имаме увереност, кураж, трябва да поемаме рискове. Мисля, че днешното ни представяне е достатъчно за трите точки срещу всеки един съперник”, каза още наставникът на шампионите.