Наставникът на Лудогорец, Валдас Дамбраускас, остана изключително доволен от успеха с 4:0 на своя тим срещу ЦСКА 1948 и подчерта, че представянето на тима му е било шампионско. Той похвали направилия много силен мач Кирил Десподов и подчерта, че въпреки резултатът срещата далеч не е била лесна за печелене. 

„Не беше лесен мач, беше важна среща за нас. Противниците ни поставиха под напрежение и трябваше да държим дистанцията. Трябваше да надградим над мача с Левски. Концентрацията и подготовката беше на ниво и направихме добър мач. ЦСКА 1948 дойдоха с добър план, не е лесно срещу система с 5-ма играчи. Резултатът на полувремето не показва истинската трудност на мача“, започна Дамбраускас.

„Честно казано беше изненада за нас, че играха с 5-ма играчи, защото досега през сезона не го бяха правила. Като кандидат-шампиони обаче трябва да се адаптираме към всяко предизвикателство. Беше важно за нашия отбор, че бяхме търпеливи, защото срещу Монтана не се получи по този начин. Доволен съм и че вкарахме от статично положение, защото работим много на тренировките върху този елемент и е добре, че получихме възнаграждение за усилията ни именно в подобен мач“.

„Десподов е важен за отбора. Говорихме няколко пъти и не бяхме доволни, че головете не идваха за него, но той е играч, който избухва във важните моменти. Бяхме доминантни днес, играхме като шампиони и показахме на съперниците, че трябва да се адаптират срещу нас. За следващите мачове ще ни е нужен и Десподов и от статичните положения, за да се справим“.

„Ще държим титлата с две ръце, когато успеем да завършим нещата и математически. Нямаме право на отпускане, трябва да продължим да се трудим и да печелим всеки мач, за да достигнем целта си възможно най-скоро“, завърши литовецът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.