Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди предстоящия мач с Берое през уикенда. Специалистът очаква, че ще се получи хубав и здрав мач.

“Орлите” ще трябва да се оправят около месец без основен футболист в лицето на Антон Недялков, но въпреки това старши треньорът е оптимист, че тимът ще се справи с неговата липса.

“Очакваме да видим подобрение, но това е нещо, което винаги търсим. Винаги се опитваме да направим стъпките напред. В мача с ЦСКА направихме доста подобрение от мача с Локомотив Пловдив. Срещу Царско село имаше обективни причини, които ни повлияха да не сме на толкова добро ниво. Надяваме се в мача в неделя да изглеждаме по-добре”, започна литовецът. 

“Берое практикува доста интересен футбол. Срещу ЦСКА и Локомотив е по-лесна мотивацията. Аз мога само да се възхищавам на Берое как може да сменя формацията на тима и ние сме подготвени да отговорим на предизвикателството”.

“Не е лесно да загубим играч като Антон Недялков, той е много важен за отбора. В момента мога да бъда щастлив, че той се размина с най-тежката контузия. Очакваме възможно най-скоро да се завърне при нас. Няма да е лесно да го заместим, но това е едно предизвикателство и за треньорския щаб. Имаме качествени крайни защитници, които могат да играят от двете страни, така че мисля, че ще се справим. Може би в началото ще е по-трудно, но съм уверен, че ще се справим”.

“Едно от решенията може да бъде да играем с различна формация. Срещу Царско село играхме за кратко време с трима защитници например. Ние трябва да намерим решението как да изглеждаме най-добре, докато го няма Антон”.

“Жребият за Купата на България е добър. Винаги е добре да се изправяш срещу силни противници. Не мисля, че това, че две поредни години Локомотив спечелиха Купата ще повлияе по някакъв начин на мачовете. Това ще е различна история. Очаквам мача с нетърпение и се подготвяме за всеки един двубой, който предстои”.

“Владо Стоянов и Ихиньо Марин работят с рехабилитатори. Все още е рано е да се каже кога ще бъдат готови.  В една седмица възстановяването върви бързо, друга седмица по-бавно. Надявам се, че бъде възможно най-скоро, но няма да е в най-близко бъдеще”, завърши Дамбраускас.