Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори след равенството на тима му срещу украинския гранд Шахтьор Донецк 2:2. Това бе втора проверка за разградчани на турска земя след победата в първата среща с 2:1 над сръбския Бачка Топола.

„Срещата завърши при равенство, но съм разочарован, защото създадохме повече положения и заслужавахме нещо повече. Но показахме характер, след като изоставахме с 0:2 и стигнахме до 2:2. Както казах след първата ни контрола, има неща, в които се справяме добре, но има и други върху, които да работим. Това в крайна сметка е едва втория ни мач и имаме време да се подобряваме. Като цяло не съм доволен, че не спечелихме двубоя“ ,заяви Дамбраускас.

„Исках да виждам отбор, който играе с голяма амбиция и желание. В хода на срещата се смениха различни периоди, в които играхме добре, но и такива, в които не го правехме. Доволен съм от баланса и характера. Начина, по който играехме от едната фаза към другата. Създадохме 4-5 положения, в които не успяхме да вкараме. Не трябва да го допускаме, защото в шампионатните мачове ще ни костват точки. Тук се изправяме срещу силни противници. Детайлите трябва да се подобряват всеки ден. Те са много важни. Всеки ден работя с футболистите и виждам отговорите, които търся“, добави още той.

„От първия ден се чувствам страхотно и съм уверен. Тепърва ще се стиковаме, това е двустранен процес, в който аз ще казвам моите идеи и футболистите ще го възприемат. Срещнахме силен противник като Шахтьор и показахме добри неща. Днес имаше респект срещу противника и не трябва да правим това“, каза литовецът.