Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас бе изключително доволен от успеха с 3:1 над Локомотив Пловдив в първия кръг на efbet Лига. Старши треньорът все пак отдаде заслуженото на съперника и призна, че резултатът е можел да отиде и в двете посоки.

„Това, което искам да направя е да поздравя феновете в страната за новия сезон. Говорихме, че е изключително вълнуващ днешният мач. Два отбора, които не се страхуват да атакуват. Резултатът в дадени моменти можеше да отиде както в едната, така и в другата посока“, започна той.

„Момчетата може да са горди от това, което направихме. Имаме голяма широчина в състава. Дали губим или побеждаваме, ние го правим като Лудогорец“, продължи Дамбраускас.

„Днес играхме срещу много коварен противник. Пожелавам им успех срещу Словачко. Знаем стила, който изповядва Локомотив. Не искам да се съсредоточавам върху играта ни в защита, защото тя започва от нападателите и пресата. Как пречим на съперника да играе с топката. Работихме доста как да пресираме, как да се придвижваме. За Локомотив на моменти изглеждаше лесно да разиграва“, допълни още специалистът.

За смените и обрата:

„Наясно съм с това колко добре е да разполагаш с играчи на високо ниво, но е важно и как да ги управляваш. В кой момент да го пуснеш, кога да ги оставиш на пейката. Не мисля все още за сряда. Имам 25 футболисти, които са на едно и също ниво.