Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас бе много доволен от категоричния успех с 4:1 над Берое в Стара Загора от 20-ия кръг на efbet Лига. По този начин неговите възпитаниците се откъснаха на 8 точки пред втория ЦСКА.

„Щастлив съм за тези 3 точки. Може да погледнем към позитивните неща. Започнахме с доста напрежение. Първите 20-25 минути нещата бяха добре за нас, но след това се сринахме отново. Започнахме да мислим твърде много за класирането. Загубихме представа как да играем офанзивен и дефанзивен футбол. Това е фаза, в която трябва да работим. Берое и Арда са едни от на-добрите. Техните треньори работят прекрасно. Срещу ЦСКА не допуснахме толкова много възможности. Доста неща, върху които да мислим и работим. Това са сферите, върху които искаме да се подобряваме“, започна той.

„Ние си подавахме, видяхме двете лица на Лудогорец. Когато имаме спокойствие, и когато имаме твърде много напрежение. Не на последно място е и тази дълбочина в състава. Това ще ни даде допълнителна увереност", продължи Дамбраускас.

„Няма как да скрия, че има напрежение, когато си спечелил толкова пъти подред титлата. Трябва да подходим по различен начин. Това не е напрежение, което може да убие градивността ни. Това е напрежение, с което играчите трябва да се радват. Да е привилегия за тях. Да се наслаждават, това е футбол. Винаги започваме прекрасно, вкарваме и тогава трябва напрежението да изчезне. Започваме да мислим как да запазим този аванс и в отборите няма напрежение. Започват да играят ва банк, атакуват ни. Трябва да подобрим това в нашата игра", допълни треньорът.

"Въпреки че понякога това може да доведе до грешки, така искам да играем. Така може да добием увереност. Може би играхме по-добре в предишни срещи. Водехме, защо да не опитаме така срещу Берое. Искам да подобря увереността на играчите", каза още специалистът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.