Наскоро световната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro) информира, че националът Кирил Десподов съди Каляри за неизплатени две заплати. Става въпрос за възнагражденията от юли и август миналата година.

Изданието centotrentuno.com публикува обширен материал по случая, от който стават ясни някои интересни подробности. Сумата, за която претендира крилото, а Каляри отказва да плати, е 34 000 евро. Той е уведомил клуба, че ако те не му бъдат изплатени в 20-дневен срок, ще разтрогне своя контракт. По всичко изглежда, че сардинците не са го сторили и затова се е стигнало до съд. 

Очаква се да има решение по този казус до 19 май. 

В материала се споменават и парите, които Каляри е превел на ЦСКА за правата на атакуващия полузащитник. Първоначално италианците са платили 570 000 евро наем, а след това още 3 400 000 евро да го купят (б.а. цитират се официалните финансови отчети на клуба). 

Италианският сайт прогнозира два възможни варианта в очакване решението на арбитражния комитет. Първият е искането на Десподов да бъде прието. Тогава Каляри ще бъде задължен да му плати въпросните 34 хиляди евро, но може да се стигне и до сериозно наказание за клуба, включително и отнемане на точки. Вторият е съдът да отсъди в полза на Каляри, като в този случай Десподов трябва да се върне при тях след изтичане на наема му в Лудогорец. 

“Но доворието между двете страни изглежда безнадеждно нарушено”, обощава авторът на материала Матео Зизола.