"Надявам се да сме здрави и да се подготвим добре и наистина да дадем сериозен отпор на един толкова силен италиански отбор", коментира капитанът на Лудогорец Светослав Дяков по повод предстоящите мачове с италианския гранд Интер от 1/16-финалите на Лига Европа.

Днес "орлите" представиха официално новия си треньор Павел Върба и дадоха старт на подготовката си за пролетния полусезон, като Дяков сподели, че чака с нетърпение да работи с именития чешки специалист. "Човек с много добра визитка, със сериозни успехи, доказано име в професията, така че нямаме търпение да започнем работа с него и се надявам бързо да имаме разбирателство, за да може и успехите да не закъснеят. Всеки треньор си има своето виждане за подготовка, за начин на провеждане, за степен на натоварване. Най-важното е да бъдем здрави, тъй като в тази подготовка има много важни физически детайли, които трябва да свършим. Аз се чувствам добре, здрав, отпочинал и зареден, щастлив съм, че все още съм здрав и мога да играя футбол", каза опитният полузащитник.

Дяков коментира и предстоящите сблъсъци с Интер в Лига Европа. "Всеки добър футболист чака тези мачове, колкото и да се говори, че другите са важни. Наистина важни са, но тези мачове ги чака всеки. Ще дадем най-доброто от себе си. Надявам се да сме здрави и да се подготвим добре и наистина да дадем сериозен отпор на един толкова силен италиански отбор. Надявам се да покажем срещу Интер това лице, което всички очакват от нас, но да не загърбваме нашето първенство, тъй като то също е важно, всяка точка е ценна, за да можем да дишаме по-спокойно и да имаме повече спокойствие в играта", завърши халфът на Лудогорец.